Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A csoportos átutalás olyan [készpénz nélküli fizetési forma]?, ahol azonos időben, azonos jogcímen több jogosultnak történik teljesítés.
Ilyenkor a bank a számlatulajdonos által megjelölt napon a kijelölt számlát/alszámlát az adott összeggel egy összegben megterheli, és az átutalási állományban részletezett tételeket a felsorolt jogosultak bankszámláin jóváírja.
A vállalatok/vállalkozások dolgozóinak bankszámlájára fizetett munkabér átutalása jellemzően csoportos átutalás.

A csoportos átutalással a fizetések kényelmesen és egyszerűen indíthatók, nem kell figyelni az utalások időpontjaira, valamint könnyen áttekinthető, mert a bankszámlán a megbízás egyetlen terhelési tételként jelenik meg (bankszámlakivonaton külön bejegyzésként szerepel). Ilyen esetekben értékhatár nincs megszabva.

A csoportos átutalás segítségével az átutalók a szabványos formában összeállított, különféle összegű átutalási megbízásaikat egy kötegben juttathatják el saját számlavezető bankjukhoz.

Csoportos átutalók lehetnek:

  •      [munkáltató]?k (dolgozói munkabérek utalása)
  •      [nyugdíjpénztár]?ak (nyugdíjak rendszeres kifizetése)
  •      [biztosító]? társaságok (káresemények miatti, vagy bonuszok kifizetése)
  •      értékpapír letétkezelők (a hozamok, lejárt értékpapírok kifizetése)

   

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek