Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A befektetési hitel olyan hitel, amely kizárólag értékpapír-vásárláshoz használható fel.
A befektetési hitelügylet célja értékpapír vásárlásához rendelkezésre álló saját pénz- és értékpapír-állomány hitellel történő kiegészítése.
Általában középtávra (1-6 hónapra) ajánlott konstrukció.

A befektetési hitel igénybevételével a hitelfelvevő a hitel által rendelkezésére álló pénzösszeggel megtöbbszörözheti saját tőkéjét, így nagyobb mértékben profitálhat az árfolyam emelkedésből. A magasabb értékű értékpapír-eladásokból a hitelfelvevő törleszti a hitel tőkéjét és kamatait, jól választott portfolióval emellett hozamot érhet el.
Természetesen amennyiben az árfolyamok a befektetői várakozással ellentétesen mozdulnak el, úgy az árfolyam-veszteség többszöröződik meg.

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek