Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Bankrendszer alatt egy adott országban működő bankok összességét értjük. A bankrendszereknek két típusát lehet megkülönböztetni: az egyszintű és a kétszintű bankrendszert. Egyszintű bankrendszer többnyire a szocialista országokban jön/jött létre. E típus esetében a központi bank közvetlen kapcsolatban van a gazdasági szereplőkkel. Kétszintű bankrendszer esetében a központi bank nem áll közvetlen kapcsolatban a gazdasági szereplőkkel, hanem a második szinten levő kereskedelmi bankokkal áll közvetlen összeköttetésben.
Magyarországon 1948-tól, az MNB államosításától, egészen 1987-ig, a rendszerváltásig, egyszintű bankrendszer működött, azonban a '80-as években létrejött néhány szakosított bank a második szintre.

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek