Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Bankostrom akkor fordul elő, ha egy pénzintézet helyzete instabillá válik és a betétesei egyszerre akarják kivenni pénzüket. A lerohant bank könnyen csődbe is juthat ez miatt, mivel nincsen akkora készpénz fedezete a fiókoknak, hogy kifizethessék az összes betétest. Ilyen esetben a banknak külső segítséget kell szereznie például bankközi piacról kölcsönt, vagy állami segítséget. Maga a bankostrom folyamata öngerjesztő jellegű, a rossz hír terjedésével egyre többen akarják kivonni pénzüket a pénzintézetből, amely pánikszerű pénzkivonáshoz is vezethet. Fontos megjegyezni, hogy nem csak megrendült helyzetű bankot ostromolhatnak meg, rosszindulatú pletykával egy jól működő bank is bedönthető.

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek