Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A bankfúzió általában két bank összeolvadása.

Bankfúziónak többféle egyesülési formát neveznek: a kevésbé fejlett, és így gyorsabban növekvő térségekbe történő terjeszkedéstől a nagyobb befektetési bankokba történő belépésig (határon átnyúló bankfúziók), illetve más szektorokba (biztosítók, befektetési társaságok) irányába való nyitás. Bank/bank viszonylatban elsősorban a két struktúra összeolvasztása révén elérhető költségcsökkentés az elsődleges cél, míg bank/biztosító esetében a két piacon való részvétel, illetve a portfolió diverzifikálása.

Legjellemzőbb folyamat – viszonylagos egyszerűsége miatt – az országon belüli bankfúziók létrejötte. Egy bankfúzió létrejöhet összeolvadással (merger) és felvásárlással (acquisition), illetve a cégvezetés hozzáállása alapján ellenséges és barátságos ajánlatot.

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek