Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


2011. november 21-én az Országgyűlés elfogadta A népegészségügyitermékadóról szóló 2011.évi CIII. törvény (Neta tv.) kiegészítésére szóló javaslatot a "baleseti adó" bevezetéséről. Mivel a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás a gépjárműbalesetekben sérült károsult egészségügyi ápolását fedezi, ez az új forrás hivatott a balesetek okozóinak ellátási költségét fedezni a társadalombiztosítási befizetéseken túl. A törvénymódosítás hatályba lépése 2012. január 1.

 

A baleseti adó befizetési kötelezettsége érint minden olyan magánszemélyt vagy szervezetet, akikre a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról szóló törvény (Kgfb.tv.) szerint GFB szerződéskötési kötelezettség vonatkozik, így az adóalany az, akit a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kötelesség terhel.

 

Az adó alapja az éves kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díj, ide értve a Kgfb. tv. szerint megállapított fedezetlenségi díjat is. 

Az adó mértéke egységesen a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás éves díjának 30%-a, de maximum 83 Ft/nap. 

 

Az adó befizetése a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással együtt történik a biztosítóval megkötött szerződés szerinti ütemezésben, a befizetésből a biztosító folyósítja tovább a megfelelő összeget az állam felé.

 

 

 

Forrás: 2011. évi CIII. törvény a népegészségügyi termékadóról


A szócikkhez társított címkék:
adó , baleseti adó
HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek