Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az allfinance kifejezés eredete:
Az 1980-as évektől kezdődött el európában a banki és a [biztosítás]?i ágazatok összefonódása, aminek leírására új kifejezések jelentek meg. Ezek egyike a német eredetű allfinanze angolos megfelelője az allfinance kifejezés.
Az Európai Unióban az első bank- és biztosítási irányelvek alapján korlátozták vagy tiltottáka bankok, és a biztosítók tevékenységét más területen, így a két [ágazat]?ban való egyszerre való működés folytatása egy holding vagy pénzügyi konglomerátum keretein belül valósulhatott meg. Az azóta érvényben lévő banki és a biztosítási direktíva már nem tartalmazott ilyen korlátozást.

Bankok és biztosítók együttműködési formái:

  • A bank egy biztosító ügynökeként működik.
  • A bank pénzügyi tanácsadóként több biztosítótársaság termékeit is kínálja. 
  • A bank és a biztosító kölcsönösen egymás rendelkezésére bocsátja a hálózatát
  • A bank alapít biztosítással foglalkozó leányvállalatot
  • A bank magába olvaszt egy biztosítót.
 

Az allfinance fogalom jelenlegi értelmezése:

A fent említett formákon kívül manapság leginkább egy [pénzügyi közvetítő]? irányzatként értelmezik, így a  pénzügyi közvetítő cégek is alkalmazzák magukra az allfinance megjelölést. 
Az effajta értelmezésben tehát gyakorlatilag allfinance módon közvetítő, illetve tanácsadó cégekről van szó, ahol az alkalmazotti vagy szerződéses tanácsadótól, ügynöktől eltérően a közvetített termékek köre nem korlátozódik egyetlen pénzpiaci szegmensre, egyetlen vállalatra. 
Tehát az allfinance pénzügyi tanácsadó össz-pénzpiaci tanácsadói-közvetítői szolgálatot lát el: az ügyfél megbízásából, az ügyfél igényeinek, céljainak és lehetőségeinek figyelembevételével választ számára megfelelő termékeket a teljes pénzpiacról. 
 

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek