Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az államkötvény olyan egy évnél hosszabb futamidejű értékpapír, melyet az állam bocsát ki. Az állam adósságát testesíti meg. Hazánkban az Államadósság Kezelő Központ bocsátja ki az államkötvényeket és más [állampapírok]?at. Biztonságos befektetésnek minősül, mivel mind a befektetett tőkéért, mind a kifizetendő kamatokért az állam garanciát vállal.
Kamatozás szerint az államkötvények lehetnek fix és változó kamatozásúak. Fix kamatozás esetében a futamidő végén az előre meghatározott kamatot fizeti ki. Változó kamatozáskor rögzítik a kamatszámítás módját és a kamatfizetés idejét, a kifizetendő kamat mértéke pedig csak az adott időszak végén válik ismertté.

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek