Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Az aktíva (más néven eszköz) a számvitelben a vagyoni mérleg bal oldalát jelöli, a vállalkozás vagyonának elemeit takarja. A vagyoni elemeket a [forrás]?ok (passzívák) fedezik. Egy vállalkozásban azok az erőforrások számítanak az aktívák közé, amelyek az adott vállalkozás tulajdonában vannak, számszerűsíthető értékkel bírnak, valamint jövedelemszerzés céljára használja fel őket a vállalat. Ide tartoznak a következő főbb csoportok: [befektetett eszközök]?, [forgóeszközök]?, aktív időbeli elhatárolások.
Az aktívák csoportosíthatók időbeli lejárat alapján, amely azt mutatja meg, hogy egy éven belül kikerülnek-e az adott [vagyontárgy]?ak a vállalkozás vagyonából. A rövid lejáratú eszközöket (mint például a készletek, a követelések, a pénzeszközök, vagy az aktív időbeli elhatárolások) egy éven belül eladják, felhasználják, kiegyenlítik, vagy elköltik. A hosszú lejáratú eszközöket (például tárgyi eszközök, immateriális javak, befektetett pénzügyi eszközök) a vállalat rendszerint egy évnél hosszabb ideig használja.

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek