Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


A vállalat belső értékének meghatározása több szempont alapján is történhet:

- Vagyonérték: a vállalat belső értéke a fizikai és nem fizikai formájú vagyonjavak értéke. Meghatározása számviteli információkon alapul.
- Hozamérték: a vagyon jövőbeli hasznosulásából vezeti le az értéket. A vállalkozás értékét a jövőbeli hozamok diszkontált értéke adja.

Működés szempontjából

- Továbbműködési érték: jövedelmezőségi érték (jövőbeli rentabilitási érték) =  újraelőállítási érték
- Likvidációs érték: ha a likvidációs érték kisebb, mint a jövőbeli rentabilitási érték, akkor a vállalatot fell kell számolni.


Értékelési eljárások alapján meghatározott értékkategóriák:

- Könyv szerinti érték: az eszközök, [kötelezettség]?ekkel csökkentett, nettó értékét jelenti. Számviteli fogalom, amely jelentősen eltérhet a pillanatnyi piaci értéktől.
- Költség alapú értékelés: az újraelőállítási érték költségekből kiinduló becslése.
- Jelenérték: a jövőbeli hozamokból diszkontálással számított érték.
- Üzleti érték: az egyes eszközök piacon jellemző adás-vételi árából számított érték; másrészt tartalmazza az egyéb előnyök (pl a vállalat piaci részesedése) értékét is.

Vállalati érték meghatározás történhet:
·  Az osztalék tőkésítésével
·  A jövedelemteremtő-képesség alapján
·  A [tőkeszerkezet]? meghatározása alapján
 
Patikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek