Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Korábban mezőgazdasági művelés alatt álló földterület ipari felhasználásba vétele. Az itt épülő ipari létesítmény teljesen új beruházás, új infrastruktúra és új épületek létrehozásával. Általában városok választják ezt a megoldást veszteséges vagy kihasználatlan mezőgazdasági területeik hasznosítása mellett új munkahelyek létrehozására, és új adóbevételi források kialakítása céljából.

A földtörvény irányelvei szerint lehetőleg gyengébb termőterületet kell kivonni a művelés alól, a beruházáshoz szükséges legkisebb méretben. A kivonás földhivatali engedélyhez kötött, az eljárás után földvédelmi járulékot kell fizetni.


A szócikkhez társított címkék:
gazdasági fogalmak
HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek