Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


VPOP logojaA VPOP (Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága) intézményét a 2004. évi XIX. törvény szabályozza. Ennek értelmében a VPOP az adópolitikáért felelős miniszter irányítása és felügyelete alatt álló fegyveres rendvédelmi, államigazgatási szerv, amely önálló jogi személyiséggel, országos hatáskörrel rendelkező önállóan gazdálkodó központi költségvetési szerv. A VPOP hatásköre kiterjed az egész ország területére.

Az országos parancsnokság feladata és hatásköre:
- végzi a vám és a vámmal együtt beszedendő nem közösségi adók és díjak vonatkozásában a felülellenőrzést,
- biztosítja és koordinálja a Vám- és Pénzügyőrség alsó- és középfokú szerveinek működését, továbbá végzi e szervek tevékenységének irányítását, felügyeletét és ellenőrzését,
- képviseli a Vám- és Pénzügyőrséget a nemzetközi ügyekben, közreműködik a nemzetközi kapcsolattartásban, különös tekintettel az Európai Unió szerveivel történő kapcsolattartásra,
- végzi az Európai Csalásellenes Hivatallal (OLAF) történő együttműködéssel és koordinációval kapcsolatban a külön törvényben meghatározott feladatokat .
- másodfokon jár el a hatósági jogkörrel rendelkező középfokú szervek első fokon hozott határozatai és végzései ellen benyújtott jogorvoslatok esetében.

Forrás: magyarország.hu
 

Lásd bővebben: 2004. évi XIX. törvény és 314/2006. (XII. 23.) Korm. rendelet

Nemzeti Adó és Vámhivatal

Az Országgyűlés döntését követően az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal, valamint a Vám- és Pénzügyőrség egyesítésével 2011. január 1-jétől létrejött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)
Honalpja a http://nav.gov.hu/ címen érhető el.

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek