Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A Világbank (World Bank) fogalma alatt a Nemzetközi Újjáépítési és Fejlesztési Bank (IBRD) és a Nemzetközi Fejlesztési Társulás (IDA) értendő, melyek a Világbank-csoport részeit képezik.


A két szervezetben közös, hogy alacsony kamatú, esetleg kamatmentes hiteleket adnak, illetve segélyeket juttatnak a fejlődő országokba, hogy csökkentsék a szegénységet, javítsák a gazdasági növekedést, vagy a szociális rendszert. Emellett kiemelten foglalkoznak még a korrupció elleni harccal, a HIV és az AIDS elleni küzdelemmel is.
 

Bővebben a szervezetekről és tevékenységeikről a Világbank-csoport, Nemzetközi Újjáépítési és Fejlesztési Bank és Nemzetközi Fejlesztési Társulás című cikkekben.

 

Honlapok: Világbank-csoport, IBRD és IDA

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek