Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


A vásárlóerő-paritás (angolul „purchasing power parity”, rövidítve PPP) a valutaárfolyammal összefüggő elmélet, valamint számítási módszer.


Az elmélet szerint a mindenkori árfolyamok a két ország fogyasztói árszínvonalának kifejezői, meghatározása pedig a két ország fogyasztói árindexeinek összevetésével végezhető el.

A vásárlóerő-paritás mint számítási módszer méri, hogy mennyi terméket és szolgáltatást lehet vásárolni egy valutában egy másik valutához mérve, figyelembe véve a különböző országokban eltérő árakat.

A vásárlóerő-paritásnak rendkívül sok változata van, amelyek számítási módszerben eltérnek egymástól, az alapgondolat azonban mindig közös: a reális árfolyam megállapítására törekszenek.


A szócikkhez társított címkék:
gazdasági fogalmakPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek