Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A tender során annak kiírója valamilyen áru, vagy szolgáltatás beszerzésére, vagy egy projekt végrehajtására ír ki egy versenytárgyalást. A tenderek célja, hogy a legjobb ajánlatot választhassa a kiíró, valamint megőrizze a verseny tisztaságát. Emellett a kitűzött célra szánt összeget hatékonyabban lehet felhasználni. A kiíró lehet állami, vagy önkormányzati szerv, nemzetközi szervezet, vagy magánvállalkozás. A tenderek kiírásának alapvetően két oka lehet:

  • sok esetben a kiíró nem rendelkezik kellő ismerettel a piacról, vagy magáról az igénybe veendő szolgáltatásról,
  • állami szabályozás, nemzetközi kötelezettségvállalás miatt kell versenyeztetni a szállítókat.


A legjobb ajánlat kiválasztása a versenytárgyalás során dől el. A versenytárgyalás menete során első lépésben előkészítik a tendert, meghatározzák annak feltételeit, majd meghirdetik. A meghirdetés történhet nyilvánosan, vagy zárt körűen. Ezt követően zajlik le a versenytárgyalás, amely során kiválasztják a legjobb ajánlatot. A következő lépés a szerződéskötés, majd ezután történik a megvalósítás és az utólagos értékelés.

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek