Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A szövetkezeti üzletrész a szövetkezetek adózott eredményéből az üzletrésztőke növekedésére fordított összeg. A növekmény a tulajdonosok között kerül felosztásra, a közgyűlés dönt az üzletrésztőke növeléséről. Az üzletrész átruházható, örökölhető, jogot biztosít az adózott eredményből való részesedésre, az üzletrész összege után kamat nem fizethető. Abban az esetben, ha az átruházás nem szövetkezeti tag számára történik, akkor a szövetkezeti tagokat elővásárlási jog illeti meg.
A szövetkezet köteles nyilvántartást vezetni az üzletrészek tulajdonosairól és az üzletrészek névértékéről, az üzletrész által biztosított jogokat csak a nyilvántartás szerinti tulajdonos gyakorolhatja.

Bővebben lásd még: 1992. évi I. törvény

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek