Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Származtatott termék
Verzió: 1  
Változtatta: tanksapka
Változtatás dátuma: 2009-09-24 17:06:01
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A származtatott termék (másik nevén derivatíva, angolul derivative) egy olyan eszköz, amely értéke és másik termék (áru, [deviza], [részvény], [kötvény]) értékétől függ és [tőkeáttétel]t is alkalmaz. A származtatott termékek előfordulhatnak tőzsdéken is (szabványosított formában) és az [OTC-piacok]on is (nem szabványosított formában). A származtatott termékek alapvető célja a [kockázat]ok mérséklése.
A származtatott termékek igazi térnyerése a '70-es években kezdődött, amikor a pénzügyi piacokon megnőttek az ingadozások. A kiszámíthatatlan változások elhárítására egyre bonyolultabb származtatott termékeket hoztak létre.

 

Típusai:

  • [opciós ügylet]
  • [határidős ügylet]
  • [csereügylet] (swap)

Patikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Pókerpédia Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár póker szabályok, stratégiák online receptek