Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A számvitelről szóló módosított 2000. évi C. törvény 161. § 1. bekezdése értelmében:
"A kettős könyvvitelt vezető gazdálkodó az egységes számlakeret előírásainak figyelembevételével olyan számlarendet köteles készíteni, amely szerinti könyvvezetés az e törvényben előírt beszámoló készítését maradéktalanul biztosítja."

A számlarend célja, hogy az adott gazdálkodó szervezet eszközeinek és forrásainak a gazdasági műveletek eredményre gyakorolt hatásának, valamint a gazdálkodó szervezet alaptevékenységének céljára vonatkozó belső és külső adatszolgáltatásokhoz, elemzésekhez, adóbevalláshoz, éves beszámoló elkészítéséhez alapinformációt nyújtson.
 
Az idézett törvény meghatározza továbbá a számlarend tartalmi elvárásait, ellenőrzési lehetőségét, személyi felelősét, valamint további esetekre vonatkozó szabályokat.

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek