Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A szállításos repóügylet olyan repóügylet, amelyben a visszavásárlási megállapodás tiszta határidős ügylet és a kezdeti eladási ügyletben az értékpapír tulajdonjoga átruházásra kerül a repóba vevőre, azzal szabadon rendelkezik a futamidő alatt. 
 
Speciális fajtája a Sajátos szállításos repó, mely olyan szállításos repóügylet: 
- amelynél a futamidő nem haladja meg az 1 évet, 
- a visszavásárlási ár a piaci árral összhangban kerül meghatározásra, 
- a visszavásárlási ár és az eladási ár különbözete megfelel a kölcsön után reálisan felszámítható piaci kamatnak,
- az értékpapír után a futamidőre járó felhalmozott kamat a repóba adót illeti meg. 
- ha a két fél valamelyike a futamidő alatt végelszámolásra, felszámolásra, [csődeljárás]?-, [végrehajtási eljárás]? alá, illetve jogszabály szerinti egyéb fizetésképtelenség alá esik vagy a szerződéses feltételeket nem teljesíti, akkor az ügyletet lezárásra kerülhet az eredeti ügylet adásvételként való elszámolásával vagy a visszavásárlási ügylet előrehozott elszámolásával.  
 
Könyvelés-technikailag a sajátos szállításos repóügylet valódi penziós ügyletként (hitelügyletként), a szállításos repóügylet nem valódi penziós ügyletként (adásvételként) kerül elszámolásra.


A szócikkhez társított címkék:
értékpapír , repó , szállításos repó
HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek