Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Szabályozott piacnak nevezünk minden olyan piacot, amelyen a kereskedelem folyamata szabályozott és valamilyen hatóság által felügyelt, ellenőrzött. A tőzsdék, [pénzügyi piac]?ok esetében a következő alapfeltételeknek kell megfelelni. A piacra lépés és a piaci kereskedelem valamilyen hatóság engedélyéhez kötött, illetve teljesíteni kell bizonyos minimum elvárásokat is. A kereskedés szabályos időközönként zajlik, a kereskedés folyamán kialakuló [ár]?akat és egyéb más adatokat kötelesek nyilvánosságra hozni, ugyanígy megilleti a nyilvánosságot az új pénzügyi eszközök kibocsátásának nyilvánossága is. A piac résztvevőinek adatszolgáltatási kötelezettsége van a hatóságokkal szemben, emellett szerepelniük kell az Európai Unió által vezetett listán, amely tájékozódási forrásként szolgál más tagállamok és az Európai Bizottság számára is.

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek