Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A SWIFT a Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication (Nemzetközi Bankközi Pénzügyi Telekommunikációs Társaság) rövidítése. A szervezetet 1973-ban alapították Belgiumban. A szövetkezet tulajdonosai a csatlakozó pénzügyi intézményekből, bankokból kerülnek ki. Az ellenőrző szerep a tulajdonosokra hárul. A vállalat 1977-ben egy bankközi ügyintéző hálózatot is létrehozott. 1994-ben vezették be az ISO 9362-es szabványt, közismert nevén a SWIFT-kódot. Napjainkban a SWIFT átlagosan egy hónapban több, mint 14 millió ügyletet bonyolít le, amely több mint 9000 pénzintézet között zajlik. A vállalat tulajdonosainak száma pedig több, mint 200 jogi személyből áll.

 

SWIFT honlapja

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek