Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A Stabilitási és Növekedési Paktum (Stability and Growth Pact) az Európai Tanács 1997 júliusában tartott amszterdami ülésén született megállapodás, mely a Gazdasági és Monetáris Unió létrehozásáról intézkedő, 1993-ban hatályba lépett Maastrichti Szerződés kiegészítéseként jött létre. A paktum célja az eurózóna monetáris stabilitásának biztosítása azzal a szabályozással, hogy a maastrichti konvergencia kritériumok teljesítése a közös valuta bevezetése után is kötelező érvényű legyen a résztvevő tagállamok számára. Ennek alapján a deficit kritériumot túllépő tagország GDP-jének meghatározott százalékában pénzügyileg is szankcionálható.

2004 szeptemberében az Európai Bizottság javaslatot fogadott el a stabilitási és növekedési paktum reformjára, melyet végül 2005 márciusában fogadtak el. A változtatások a meglévő feltételek és keretek rugalmasabb értelmezésére, az egyes tagországok sajátosságainak figyelembe vételére vonatkoznak.


A szócikkhez társított címkék:
Európai Unió , gazdaság , gazdasági fogalmak
HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek