Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Rövid pozíciónak (angolul short position) nevezik azt a határidős ügyletet, ahol a szerződő fél egy előre meghatározott jövőbeli időpontban és árfolyamon szállít (vagy teljesít) valamilyen árut, vagy értékpapírt. A rövid pozíció spekulációs célú használatakor sikeresnek számít a pozíció, ha a prompt piaci áron olcsóbban lehetne megvenni az adott árut, értékpapírt, mint a kötési árfolyamon. Fedezeti célú alkalmazásakor egyfajta árbiztosításként funkcionál.
Tőzsdei kereskedelemben a rövid pozíció esetén egy kölcsönbe kapott értékpapír eladása, majd későbbi időpontban olcsóbb árfolyamon történő visszavásárlása és visszaszolgáltatása tulajdonosának.

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek