Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Reorganizáció alatt egy [vállakozás]?, vagy más szervezet, esetleg tevékenység újraszervezését értjük. A reorganizációnak számos kiváltó oka lehet, a nagyobb  része azonban piaci eredetű: piaci viszonyok változása (új versenytársak, új technológia, vagy üzleti modell), vagy a piac méretének csökkenése. Emellett lehetnek vállalaton belüli kiváltó okok is (új menedzsment más elveket kíván érvényesíteni a vállalatnál).

 

A különféle folyamatok, tevékenységek átszervezéséből, újjászervezéséből általában a költségek csökkenését várják el a vezetők, azonban a költségcsökkentés nem egyenlő a létszámleépítéssel. A reorganizáció folyamatában meg kell győzni a szervezetet is annak szükségességéről, el kell tudni oszlatni a kételyeket. Ennek oka, hogy az újjászervezés sikere nagyban múlik a szervezeti egységek együttműködésén.

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek