Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A RAX index (teljes neve BAMOSZ Részvény Befektetési Alap portfólió Index) a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett hazai részvények teljesítményét mutatja. Sajátossága, hogy figyelembe veszi a törvényi előírásokat, így a portfoliójába maximum 85%-os súllyal kerülhetnek részvények, a maradék 15%-ot likvid értékpapíroknak kell alkotnia. Az index megalkotásának célja egy viszonyítási alap megteremtése volt a piaci részvényekbe fektetők számára.
Az index 1998. január 7-én nyitott 1000 ponttal Budapesti Értéktőzsdén. 13 részvényből tevődik össze, értékét naponta egyszer számolják ki. A portfolió elemeit havonta újrasúlyozzák, az összetételt pedig évente kétszer vizsgálják felül.

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek