Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Preferenciának hívjuk egy fogyasztó valamilyen termék, szolgáltatás, megoldás előnyben részesítését más termékekkel, szolgáltatásokkal, vagy megoldásokkal szemben. Abban az esetben, ha a fogyasztó számára több mint két megoldási lehetőség áll rendelkezésre, akkor azok összességét preferenciarendszernek nevezzük. A mikroökonómiában és a [marketing]?ben gyakran használatos fogalom. Racionális preferenciának nevezzük azokat a preferenciákat, amelyekre teljesül a következő két kitétel: teljesség és tranzitivitás. Teljesség alatt azt értjük, hogy a fogyasztó össze tudja hasonlítani a preferenciarendszer bármely két jószágkombinációját. Tranzitivitás esetében pedig létezik egy sorrend, amely leírja a fogyasztó rendelkezésére álló lehetőségeket, jószágokat.

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek