MPL-PostaPont-nyeremenyjatek
Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Pótszabadság gyermekek után
Verzió: 1  
Változtatta: Anonym on-line user
Változtatás dátuma: 2012-02-06 14:32:51
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

2011 augusztusában változott a Munka Törvénykönyve, a módosítások érintették a gyermekek után járó pótszabadság kérdését is. A korábbi szabályozás szerint a pótszabadságot csak az egyik szülő igényelhette, amit le is kellett igazoltatni a másik szülő munkahelyével. A szabály ezen részét a módosítással törölték a törvényből, így mindkét szülőnek jár a gyermekek után járó pótszabadság.

 

Egy gyermek után 2, két gyermek után 4, három vagy több gyermek után 7 nap pótszabadság jár. A 3 feletti gyermekeseknek sem jár több 7-nél évente. A gyermekek után járó pótszabadságot abban az évben kaphatja a szülő utoljára, amelyikben a gyermek betölti a 16. életévét. A pótszabadság szempontjából a gyermeket először a születésének évében, utoljára pedig abban az évben kell figyelembe venni, amelyben a tizenhatodik életévét betölti.

Patikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek