Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Pénzügyi integráció
Verzió: 1  
Változtatta: tanksapka
Változtatás dátuma: 2009-09-16 11:17:46
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A pénzügyi integráció során az együttműködést megkötő országok valamilyen mértékben enyhítik az egymás között fennálló monetáris megkülönböztetést. Ahogy a [kereskedelmi integráció]nak, úgy a pénzügyi integrációnak is vannak bizonyos fokozatai. A legalacsonyabb szinten mindössze a monetáris politikát hangolják össze a tagországok, majd később közösen határozzák meg a devizapolitikát és az árfolyamsávokat is. A legmagasabb fokú integráció a [monetáris unió], vagyis a közös pénznem bevezetése.
Az [Európai Unió]nak sikerült a legmagasabb szintre fejleszteni a pénzügyi integrációt. 1999-ben létrejött a monetáris unió és ezzel egy közös pénznem, az [euró].

Patikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek