Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A pénzügyi integráció során az együttműködést megkötő országok valamilyen mértékben enyhítik az egymás között fennálló monetáris megkülönböztetést. Ahogy a kereskedelmi integrációnak, úgy a pénzügyi integrációnak is vannak bizonyos fokozatai. A legalacsonyabb szinten mindössze a monetáris politikát hangolják össze a tagországok, majd később közösen határozzák meg a devizapolitikát és az árfolyamsávokat is. A legmagasabb fokú integráció a monetáris unió, vagyis a közös pénznem bevezetése.
Az Európai Uniónak sikerült a legmagasabb szintre fejleszteni a pénzügyi integrációt. 1999-ben létrejött a monetáris unió és ezzel egy közös pénznem, az euró.

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek