Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A pénzügyi holding meghatározása Magyarországon a hitelintézetekről és pénzügyi vállalkozásokról szóló 1996. évi CXII. törvény alapján történik. E szerint a pénzügyi holding egy olyan pénzügyi vállalkozás, amelynek kizárólagos tevékenysége pénzügyi intézmények, illetőleg befektetési vállalkozások tulajdonlása, közöttük legalább egy hitelintézet ellenőrzése. A pénzügyi holding legalább 2 milliárd forint jegyzett tőkével alapítható.


Az Európai Uniós szabályozás szerint a pénzügyi holding egy olyan társaság, amelynek lényege szerint egyetlen célja más vállalkozásokban való részesedések megszerzése, e részesedések kezelése, majd haszonnal történő eladása anélkül, hogy közvetve vagy közvetlenül részt venne ezen vállalkozások igazgatásában. Tehát nem végezhetnek termelő, vagy szolgáltató tevékenységet, illetve ilyen típusú vállalatok statégiai irányítását sem.

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek