Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Pénzforgalom
Verzió: 1  
Változtatta: tanksapka
Változtatás dátuma: 2009-10-21 15:47:20
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A pénzforgalom egyfelől a [pénz] állandó körforgását jelenti, a csereügyletekkor használt [fizetőeszköz]. Másképpen fogalmazva a pénztulajdonosok között végbemenő pénzmozgások összessége egy adott időszakban. Lehet belföldi, vagy külföldi irányultságát tekintve. A pénzforgalom alapvetően a következő csatornákon keresztül zajlik: a [készpénz]fizetéseken és készpénzkímélő eszközökön keresztül (például bankkártyákon, váltókon, [csekk]eken) keresztül, valamint [készpénz] nélküli eszközökön [bankszámlapénz]es [átutalás]okon, [inkasszó]n és [akkreditív]en keresztül.
A pénz forgási sebessége megmutatja, hogy egy adott időszakban a [pénzállomány] hányszor fordul ahhoz, hogy kielégítse a pénzforgalom igényeit.

Patikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek