Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Kettős egymástól elválaszthatatlan jelentéssel bír:

  1. [Elektronikus kereskedelem]?hez kifejlesztett fizetési mód, mely az azt létrehozó [pénzügyi intézet]? nevéből vált szinonim kifejezéssé.
  2. Készpénzmentes pénzforgalmi szolgáltatásokat nyújtó pénzügyi intézet neve.

A PayPal általában a fizetési módot jelenti és nem magára a vállalatra vonatkozik.

 
A PayPal Ltd. nevű [nagyvállalat]? a világ legnagyobb olyan pénzintézete, amely kifejezetten és kizárólag elektronikus kereskedelemre szakosodott. 
Az Egyesült Államokban alapították, 2000 óta van jelen a pénzpiacon, ahol mai napig vezető pozíciót tölt be. Az [online kereskedelem]?ben betöltött pozícióját szilárdította meg azzal, hogy 2002-ben eBay egyedüli tulajdonosává vált.
A társaság székhelye San Jose, Kalifornia államban található.
 
Az általa kifejlesztett fizetési mód többek között azért vált ennyire népszerűvé, mert a vásárló számára nagy biztonságot ad. Vásárláskor ugyanis nem kell megadni bankszámlánk adatait, elég a PayPal felhasználónév és jelszó megadása, így nagy mértékben csökkenthetők az adathalászat veszélyei. 
A PayPal [számla]? tulajdonképpen a bankszámla és a bolt között közvetít, és a biztonsági kockázatok kiküszöbölését szolgálja. Nagy előnye az is, hogy a paypal számlán kizárólag akkora összeget tárolhatunk, ami az adott vásárláshoz szükséges, így valódi bankszámlánkat nem kell félteni a visszaélésektől.
 
A rendszert webáruházak üzemeltetői és a vásárlók egyaránt használhatják.
A fent felsoroltakon kívüli előnyei:
  • ingyenes regisztráció
  • PayPal fiókon keresztül pénzt utalni és fogadni is lehet,
  • kezelési díjak a pénzforgalom növekedésével csökkennek.

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek