Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A Pareto-elv, vagy másik nevén 80-20-as szabály kimondja, hogy számos jelenség esetében a következmények 80%-a az okok 20%-ára vezethető vissza.
[Vilfredo Pareto]?, olasz közgazdász alkotta meg azt a matematikai formulát 1906-ban, melynek segítségével az egyenlőtlen vagyoneloszlást írta le. Ennek értelmében a megtermelt javak 80%-a a társadalom 20%-ához kerül a társadalomra jellemző vagyonelosztási formák alapján. Később hasonló arányokat állapítottak meg más gazdasági területeken is: a termelési problémák 80%-át az elkövetett hibák 20%-a okozza, vagy egy vállalat bevételeinek 80%-a a vevők 20%-ától származik.

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek