Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Nyitott pozíció (angolul open interest) esetében a befektető pénzének megtérülése ki van téve az árfolyam-ingadozásoknak. A nyitott pozíciós ügyletek sajátossága, hogy a szerződő fél csak részben, vagy egyáltalán nem teljesítette a kötelezettségeit. Értékpapírok esetében a pozíció az értékpapír azonnali (prompt) piacon történő értékesítésével zárható le. Határidős ügyletek esetében pedig egy ugyanolyan, de ellentétes irányú ügylettel. Opciók esetében a birtokosnál az opció lehívásával, vagy a határidejének lejártával történhet a pozíció zárása. Míg a kiírónál ellentétes irányú fedezeti ügyletekkel van lehetőség zárni.

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek