Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Nyílt végű befektetési alap
Verzió: 2  
Változtatta: laca-n
Változtatás dátuma: 2011-03-19 16:37:00
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

A nyílt végű befektetési alap alapötlete, hogy a befektetők bármikor kivehessék pénzüket az alapból, kamatveszteség nélkül. A nyílt végű [befektetési alap]ok rendszerint határozatlan idő jönnek létre, nincsen futamidő megadva, a befektetési jegyek kibocsátása folyamatos, illetve folyamatosan vissza is váltják azokat. Több alap befektetési jegye 1 [forint]os névértékű, így bármekkora összeg befektethető. Az alap bármikor megszűntethető és a vagyona a befektetési jegyek arányában szétosztandó a befektetők között.


A nyílt végű befektetési alap alapötlete, hogy a befektetők bármikor kivehessék pénzüket az alapból, [kamat]veszteség nélkül. A nyílt végű [befektetési alap]ok rendszerint határozatlan időre jönnek létre, nincsen futamidő megadva, a [befektetési jegy]ek kibocsátása folyamatos, illetve folyamatosan vissza is váltják azokat. Több alap befektetési jegye 1 [forint]os névértékű, így bármekkora összeg befektethető. Az alap bármikor megszűntethető és a vagyona a befektetési jegyek arányában szétosztandó a befektetők között.


Patikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek