Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Nouriel Roubini 1958. március 29-én született Isztambulban. Közgazdász, a New York University és a Yale Egyetem tanára. Az RGE Monitor elnöke, amely gazdasági és pénzügyi elemzésekkel foglalkozik. Gazdasági kutató cégét, a Roubini Global Economics-ot 2004-ben alapította, ezalatt összesen több mint 70 gazdasági témájú tanulmányt publikált. Nouriel Roubini


Szülei iráni zsidók voltak. Családjával két évesen Tel-Avivba költözött, majd Olaszországban. Itt végezte a főiskoláját, a Bocconi Egyetemen 1982-ben. Ezután az Amerikai Egyesült Államokban doktorált a Harvard Egyetemen nemzetközi közgazdaságtanból 1988-ban.


Angolul, olaszul, héberül és perzsául beszél.


A 2008-as gazdasági világválságra, már 2006-ban felhívta a figyelmet. Akkoriban elméletét kritikusan fogadták, pl. a New York Times Dr. Doom (Dr. Balsors) névvel illette. A kevésbé ismert tudós a világválság után egyre több helyről kapott felkéréseket. Pl.: Egyesült Államok Kongresszusától vagy a Council on Foreign Relationstől.

 

2008-tól is pesszimista maradt az amerikai gazdasággal kapcsolatban. Azt mondta, hogy nem subprime jelzálogpiac, hanem subprime pénzügyi rendszerrel rendelkezik az ország, azonban nem hiszi, hogy az Egyesült Államok belépne a következő Nagy gazdasági világválságba, de véleménye szerint ez lesz a legnagyobb recesszió azóta, ami minimum 2 évig fog tartani. A világgazdasággal kapcsolatban 2011 szeptemberében úgy véli, hogy 60% az esélye a W-alakú recessziónak.
 


A szócikkhez társított címkék:
egyetemi tanár , gazdasági válság , jelzálogpiac , közgazdász , recesszió
HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek