Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Nemzetközi Újjáépítési és Fejlesztési Bank - International Bank for Reconstruction and Development - IBRD

 

A Nemzetközi Újjáépítési és Fejlesztési Bankot 1945. végén alapították, a Bretton Woods-i konferencián határoztak létrehozásáról. Működését 1946. nyarán kezdte meg. Az intézmény egyfelől kereskedelmi bankként tevékenykedik, mivel hiteleket vesz fel, kötvényeket bocsát ki, másfelől pedig egy fejlesztési intézmény. Jelenleg 184 ország tagja a szervezetnek.
A kibocsátott kötvények AAA minősítést kapnak a hitelminősítő szervezetektől, ezt kihasználva tud kötvényeket kibocsátani, majd a befolyt összeget alacsony kamattal továbbadni a rászoruló országoknak. Ezzel kedvezőbb hitelfeltételeket tud biztosítani számukra, mint a kereskedelmi bankok. Rendszerint néhány év türelmi idő után kezdődik meg a kölcsönök törlesztése, amit az adós orszáok 15-20 évig törlesztenek. Hitelformái: célhitelek, ágazati hitelek és szerkezetátalakítási hitelek.

 

Lásd még: Világbank-csoport


Az IBRD honlapja.

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek