Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Nemzetközi Fejlesztési Társulás - International Development Association - IDA

 

A Nemzetközi Fejlesztési Társulást 1960-ban alapították. 165 tagországgal rendelkezik. A szervezet a legrászorultabb országoknak (a világ 80 legszegényebb országának) ad hitelt, rendszerint 10 éves türelmi idő után 30-40 éves törlesztési időszakkal. A kölcsönökhöz szükséges forrásokat a gazdag országok befizetései és a Nemzetközi Újjáépítési és Fejlesztési Bank biztosítja. A segélyezett országok a pénzt egészségügyi, oktatási célokra fordítják, valamint a befektetők számára vonzóbb gazdasági környezet megteremtésére.
Eddigi működése során körülbelül 161 milliárd dollárt fordított segélyezésre, ez éves szinten átlagosan 7-9 milliárd dollárt jelent.

 

Lásd még: Világbank-csoport


Az IDA honlapja

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek