Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A jelenleg hatályos Európai Uniós meghatározás szerint nagyvállakozásnak minősül:
- a több, mint 250 főt foglalkoztató,
- 50 millió € feletti forgalmú,
- 43 millió € feletti mérlegfőösszegű vállalkozás.

A nagyvállalkozások többnyire korlátolt felelősségű társaságként (kft.), vagy nyilvánosan, vagy zártkörűen működő részvénytársaságként (Nyrt., Zrt.) működnek.

A nagyvállalkozások előnye, hogy nagy tőke összpontosulhat a vállalat kezében, hazai és nemzetközi piacokon is tudnak érvényesülni, gyakran kerülnek piacvezető pozícióba, amellyel meghatározhatják a piaci trendeket is.
Hátrányok közé sorolható, hogy egyre bürokratikusabb lesz a vállat irányítása, amely a külső - piaci, gazdasági - hatásokra való reagálás idejét növelheti. Nehezen fedez fel a vállalat úgy piacokat, vagy piaci szegmenseket, mert ragaszkodik a megszerzett pozíciójához.

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek