Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A NAFTA a North American Free Trade Agreement rövidítése, magyar megfelelője az Észak-amerikai Szabadkereskedelmi Egyezmény. Az egyezményt az Amerikai Egyesült Államok, Kanada és Mexikó írta alá. Maga a megállapodás 1994. január 1-jén lépett hatályba, azonban alapjai történetileg jóval előbbre tekintenek vissza. Még 1988-ban kötött Kanada és az Egyesült Államok egy szabadkereskedelmi egyezményt. Az Egyesült Államok emellett tárgyalásokat kezdett Mexikóval is hasonló egyezmény megkötéséről, amelyhez Kanada is szeretett volna csatlakozni. Így került sor 1992-ben a NAFTA szerződésének aláírására.
Az egyezmény célja a különféle kereskedelmet és beruházást nehezítő akadályok elhárítása. Ezen keresztül pedig a vállalatok versenyképességének növelése a világpiacon, valamint piacok, munkalehetőségek teremtése.

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek