Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A monetáris unió a pénzügyi integráció legmagasabb foka. A monetáris (pénzügyi) unióba belépő országok rögzítik az egymás valutái közötti árfolyamokat, majd közös pénznemet vezetnek be. Ennek következménye lesz, hogy közös monetáris politikát kell folytatnia az országoknak. A közös pénz alkalmazásából kifolyólag megszűnnek a különböző árfolyamok, illetve azok kockázati és spekulációs jellemzői is.
Az Európai Unió 1999-ben vezetett be monetáris uniót, az euró, mint új valuta forgalomba hozásával. Az integráció létrehozása több éves előkészületet vett igénybe, már 1991-ben, a maastrichti szerződésben született megállapodás a gazdasági unióról és a monetáris unióról. Az integrációról bővebben az [Európai Gazdasági és Monetáris Unió]? című szócikkben.

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek