Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Megvalósíthatósági tanulmánynak nevezzük azt a tanulmányt, amelyet egy vállalkozás, vagy projekt elindítása előtt készítenek el. Feladata annak felderítése, hogy az adott vállalkozási ötlet, projektcél megvalósítható-e, életképes-e, illetve érdemes-e vele foglalkozni (vagyis pénzügyileg is megtérül-e). A megvalósíthatósági tanulmány legfőbb szerepe a döntések megfelelő előkészítése.
A megvalósíthatósági tanulmány több résztanulmányra bontható, azt pedig az adott vállakozás, vagy projekt jellege dönti el, hogy mely résztanulmányokra van szükség egy kielégítő tanulmány elkészítéséhez.

  • Technikai megvalósíthatósági tanulmány
  • Környezeti-ökológiai hatástanulmány
  • Projektmarketing tanulmány
  • Pénzügyi megvalósíthatósági tanulmány
  • Kockázatokra vonatkozó tanulmány
  • Fenntarthatósági tanulmány
  • Földrajzi helyszínre vonatkozó tanulmány

Megvalósíthatósági tanulmány készülhet egy vállalkozási- vagy projektötlet több verziójára is. Ekkor az alternatívákhoz készült megvalósíthatósági tanulmányok közül kiválasztják a legmegfelelőbbet. A kiválasztás menete történhet egyszerű pontozás alapján, ahol a tanulmányok résztanulmányait pontozzák és (akár különböző súllyal) összesítik, majd rangsorolják azokat.


A szócikkhez társított címkék:
HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek