Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Megtérülésnek nevezzük azt az elméleti értéket, amely teljesülésével az adott befektetés bevételei meghaladják annak költségeit. A megtérülési számítást rendszerint a befektetések, beruházások megtervezésekor ajánlott elvégezni, felmérve ezzel az ügylet, üzlet megvalósíthatóságát. A vállalkozások, projektek esetében a megvalósíthatósági tanulmány részeként kerül részletes elemzésére a pénzügyi megvalósíthatóság vizsgálatakor.
A megtérülés konkrét kiszámítására nincsen egységes képlet, azt minden alkalommal az adott befektetés tulajdonságaihoz kell igazítani. Fontos szem előtt tartani azt is, hogy a megtérülés során több időszakra kell kalkulálni, ami ronthatja a számítások pontosságát. Emellett pedig létezik még számos bizonytalan faktor, amely befolyásolhatja a megtérülést (ilyen például a gazdasági, politikai környezet).

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek