Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A Mastercard egy nemzetközi nagyvállalat, amely alaptevékenysége, hogy az eladók és a vevők bankjai között elősegítse a fizetést bankkártya vagy hitelkártya igénybe vételével. 2006 óta a társaság részvényei nyilvánosan kereskedhetők, előtte az a több mint 25000 pénzintézet birtokolta a részvényeket, amelyek a kártyát is forgalmazták. A vállalat története egészen 1966-ig nyúlik vissza. A "Mastercard" nevet több változtatás után 1979-ben vezették be. A cég az 1990-es években felvásárolta a British Access társaságot és saját nevére változtatta a felvásárolt cég márkáját. 2002-ben felvásárolt még egy európai kártyakibocsátót, amelynek márkáját Eurocard névre nevezte át. 2006-ban maga a társaság is nevet változtatott: Mastercard Worldwide lett az új neve, amely a globális jellegét még inkább tükrözi. Ezzel egy időben új logó is bevezetésre került.

 

Hirdetés







Patikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek