Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A Magyar Bankszövetség története a rendszerváltáskor kezdődött. A kétszintű bankrendszer kialakulásával az újonnan megjelenő kereskedelmi bankok egy szakmai-érdekképviseleti szervezet létrehozását tartották szükségesnek. A Bankszövetséget 1989. februárjában jegyezték be a Fővárosi Bíróságon. Mára 44 tagot számlál. 1993 óta együttműködik az Európai Unió Jelzálog Föderációjával, 2004-ben pedig teljes jogú tagja lett az Európai Bankföderációnak is.

Feladatai: közé tartozik a tagok szakmai érdekének képviselete és érvényesítése, szakértői bizottságok szervezése a megfelelő álláspontok kialakítására. A szövetség képviseli a kialakított állásfoglalásokat a törvényhozás és kormány előtt. Együttműködik a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletével (PSZÁF), valamint véleményezi a Magyar Nemzeti Bank tevékenységét.

Munkacsoportjai:
Adózási munkacsoport
Agrár munkacsoport
BankAdat munkacsoport
Bankbiztonsági munkacsoport
Basel II. munkacsoport (Tőkedirektíva)
Humánerőforrás munkacsoport
IT biztonsági munkacsoport
Kommunikációs munkacsoport
Lakáshitelezési munkacsoport
Makrogazdasági munkacsoport
Pénzmosás elleni munkacsoport

Magyar Bankszövetség honlapja
 

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek