Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!


Szócikk neve: Letétkezelő
Verzió: 1  
Változtatta: tanksapka
Változtatás dátuma: 2010-07-09 16:36:33
A törölt sorok áthúzottan, piros színben láthatóak, a hozzáadott új sorok zöld színűek.

Letétkezelőnek nevezzük az a [hitelintézet]et, [bank]ot, amely feladata a rá bízott [értékpapír]ok, azok [portfolió]jának kezelése. A letétkezelési szolgáltatást bizonyos mértékű díj ellenében végzi a letétkezelő, ezt a díjat [letétkezelési díj]nak nevezik. Feladatai közé tartozhat például az értékpapírok ügyleteinek technikai lebonyolítása, vagy a [befektetési alap]ok [nettó eszközérték]ének megállapítása, közzététele.
Fontos, hogy a befektetési alapok kezelői kötelezően kell válasszanak maguknak letétkezelőt, amelyen keresztül lebonyolítják a tranzakciókat. A letétkezelő feladata még annak ellenőrzése, hogy a végrehajtandó feladatok megfelelnek-e a befektetési szabályoknak.

Patikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek