Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A lebegő árfolyamrendszer (más nevén rugalmas árfolyamrendszer) esetében egy adott valuta árfolyamát más valutákhoz képest a piaci viszonyok határozzák meg. Az így kialakult környezetben az adott valuta árfolyamának változásait nem korlátozza semmilyen intézmény, így azonban az árfolyam és ezzel együtt a kamatlábak is változékonnyá válhatnak, amely kevésbé kiszámítható környezetet eredményez a gazdasági szereplőknek. Rendszerint olyan országok vezetik be a lebegő árfolyamot, amelyek nincsenek átmeneti állapotban, vagy gazdasági krízisben. Bizonyos esetekben indokolt más típusú árfolyamrendszereket alkalmaznia egy országnak.

A következő típusokat különböztethetjük meg:
- lebegő árfolyamrendszer,
- rögzített árfolyamrendszer,
- köztes árfolyamrendszer.

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek