Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
HirdetésA lakossági bankszámla természetes személy fizetési megbízásainak harmadik személyek részére, illetve más bankszámlák javára vagy terhére a fizetési forgalom útján történő teljesítésére, továbbá takarékosság céljára használható.

Az [ügyfél]? a szerződés megkötésekor nyilatkozik, hogy a bankszámlát pénzforgalmi bankszámlaként vagy lakossági bankszámlaként köti meg. A két számlaszerződés között formailag nincs eltérés de a megkülönböztetés legfőbb jogi jelentősége az, hogy előbbiek terhére be lehet nyújtani [azonnali beszedési megbízás]?t (amely elsősorban az állammal szembeni követelések jogszabályon alapuló illetve egyéb, jogerős bírósági ítéleten vagy közigazgatási határozatokon alapuló követelések közvetlen érvényesítését szolgálja) lakossági bankszámla esetében (amellyel szembeni követelés kizárólag bírósági végrehajtás útján érvényesíthető) azonban ez kizárt.

Lakossági bankszámlaszerződés megkötését kezdeményezheti:

  • bármely nagykorú devizabelföldi vagy devizakülfölditermészetes személy;
  • 14. életévét betöltött kiskorú devizabelföldi természetes személy a [törvényes képviselő]?je jóváhagyásával és [kezességvállalás]?ával,
  • 14. életévét be nem töltött kiskorú devizabelföldi természetes személy részére törvényes képviselője.


Az egyes bankoknál megnyitható lakossági bankszámlák típusát és kondícióit, a szerződéskötés feltételeit (jogosultsági feltételeket, e feltételeket alátámasztó dokumentumok listáját, számlákhoz kapcsolódó szolgáltatások listáját stb.) a bankok mindenkor hatályos hirdetménye tartalmazza.

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek