Már 1220 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


A Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) 2006-ban jött létre, a Bankközi Adós- és Hitelinformációs Rendszer jogutódjaként. A rendszer célja, hogy segítse a hitelintézeteket a kockázatok megbecslésében (és csökkentésében), valamint az ügyfelek minősítésében. A KHR rendszerébe minden természetes és jogi személy bekerül, aki valamilyen hitelviszony alanyává válik. A KHR rendszerét csak az a pénzügyi szervezet használhatja, amelyik csatlakozott hozzá. A rendszer használata tulajdonképpen az ügyfelek adatainak lekérdezéseit jelenti. Az információk bevitele során pedig nem módosíthatóak az adatok. A KHR két alegységre tagolódik: a lakossági és a vállalati rendszerre. A vállalati rendszer esetében minden hitellel kapcsolatos szerződés adata bekerül az adatbázisba, míg a lakossági rendszer esetében csak egy negatív lista működik, vagyis csak azok az ügyfelek kerülnek be az adatbázisba, akik valamilyen teljesítést mulasztottak.

Bővebb információk a BISZ Zrt. honlapján olvashatók.

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek