Már 1221 szócikk közül válogathatsz.

Az Ecopédia egy bárki által hozzáférhető és szerkeszthető webes gazdasági tudástár. Legyél Te is az Ecopédiát építő közösség tagja, és járulj hozzá, hogy minél több hasznos információ legyen az oldalon! Addig is, jó olvasgatást kívánunk!
Hirdetés


Közös vállalat egy önálló jogi személyiséggel rendelkező gazdasági társaság, amely a kötelezettségeiért elsősorban vagyonával felel. Abban az esetben, ha a vállalat vagyona nem elegendő a tartozások fedezésére, a tagok együttesen (a vagyoni hozzájárulás mértékében) kezesként felelnek. A társaság nevében a "közös vállalat", vagy a "kv." rövidítést fel kell tűntetni. A vállalat legfőbb szerve az igazgatótanács.


A közös vállalatokról az 1997. évi CXLIV. törvény rendelkezett, amely rendelkezéseket a 2006. évi IV. törvény hatályon kívül helyezett. Az új társasági törvény szerint a hatályba lépés idejétől már nem lehet közös vállalatokat alapítani.

HirdetésPatikapédia Jógapédia Netpédia Biciklopédia Vinopédia Mammutmail Webfazék
egyészségügyi enciklopédia jóga gyakorlatok, tudástár internetes tudástár kerékpáros tudástár borkulturális tudástár nagy fájlok küldése online receptek